Proiectul „Eu sunt regizorul/ regizoarea poveștii mele”

Tinerii romi și ne-romi din mediul instituționalizat  sunt supuși unor multiple forme de discriminare (ex. gen, etnie, clasă socială, dizabilitate, orientare sexuală, religie etc), și trăiesc realități despre care se vorbește prea puțin. 

Proiectul „Eu sunt regizorul/regizoarea povestii mele” creează pentru acești tineri ocazia să participe la crearea și receptarea de produse culturale de care să se simtă reprezentați (despre realități care îi afectează) și să lucreze cu un om care îi poate inspira: Alina Șerban, artistă romă, la rândul ei având un istoric de tânără instituționalizată, care a reușit să își îndeplinească diferite visuri și care îi poate ghida cum să găsească în artă un mod de a-și procesa experiențele vieții și de a progresa. 

Între 1 septembrie-15 noiembrie 2022, în cadrul proiectului, vor fi realizate produse de tip video art, difuzate într-un singur film. În pregătirea filmărilor, tinerii vor participa la ateliere de storytelling și artă teatrală, facilitate de Alina Șerban, unde vor reflecta la conceptul de imagine (inclusiv imagine de sine) și vor învăța să-și exprime poveștile.

Vom organiza pentru publicul bucureștean general, cât și cel de etnie romă, 5 evenimente culturale in cadrul carora vom difuza produsul cultural rezultat in acest proiect, alaturi de alte produse culturale relevante.

Proiect organizat și cu ajutorul colaboratorilor Organizatia Umanitară Concordia.

“Eu sunt regizorul/regizoarea poveștii mele” este un proiect derulat de Asociația Untold Stories. „Proiectul cultural a fost finanțat în cadrul Programului București afectiv 2022”, susținut de ARCUB (Centrul Cultural al Municipiului București).

„Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro

CONTACTEAZĂ-NE!
Asociatia Untold Stories

untoldstoriescompany@gmail.com